Laat alles wat je tot nu toe over krullend haar hebt gelezen even achterwege, want hier vind je eerste hulp voor je krullen.

Het internet staat vol met theorieën over te veel of te weinig vocht en proteïne. Ik zeg niet dat die theorieën helemaal fout zijn, maar mijn ervaring leert dat ze niet altijd kloppen. Wat voor de één werkt, kan voor de ander juist averechts werken, zelfs als ze hetzelfde haartype hebben. Dus, wil je echt weten wat jouw krullen nodig hebben? Dan is er maar één manier: testen!

Krullen zijn eigenzinnig en laten zich niet in een hokje plaatsen. De beste ambassadeur voor jouw krullen ben jij zelf! Of beter gezegd: je kunt de beste ambassadeur worden voor je eigen krullen.

Hoe doe je dat?

Testen!

Het is misschien niet wat je wilt horen, maar testen is de enige manier om te ontdekken wat jouw krullen nodig hebben. Je kunt uren op Google zoeken naar informatie, maar uiteindelijk zul je zelf moeten experimenteren om erachter te komen wat het beste werkt voor jouw haar.

De tijd van het jaar kan ook een grote rol spelen. In de winter, bijvoorbeeld, heb ik meer moeite om mijn krullen in balans te houden. Ik gebruik dan minder moisturizer en meer curlcrème om te voorkomen dat mijn haar uitdroogt.

Ik houd het graag simpel en gebruik slechts drie producten van Curly Boost. Dat is meestal genoeg. Af en toe doe ik een rijstwaterbadje om mijn haar een boost te geven, omdat het vol zit met proteïne. Het is ook een goedkope manier om te testen of je haar behoefte heeft aan meer proteïne. Als je haar droog, beschadigd of geblondeerd is, kan het vaak wat extra proteïne gebruiken. In dat geval kun je af en toe een proteïnemasker gebruiken.

Natuurlijk volgt daarna de standaardroutine met producten van Curly Boost.

Heb je krullentips nodig?

Bekijk mijn video’s voor meer handige tips.